Vloeren: traditioneel parket

De laatste jaren hebben vloeren in huis heel wat veranderingen ondergaan. Nog niet zo lang geleden werd er hoofdzakelijk vloerbedekking gebruikt. Vloerbedekking doet warm aan in huis maar vergt wel veel onderhoud. De vloerbedekking heeft als voordeel dat het in veel designs verkrijgbaar is. Wanneer er echter met een vloeistof op wordt gemorst, bent u verplicht het zo snel mogelijk weer schoon te maken. U moet voorkomen dat de vloeistof in het kleed trekt. Anders is het behoorlijk moeilijk om de vlek achteraf te verwijderen.  Om zulke problemen te voorkomen is men overgegaan op tegels. Echter omdat tegels koel aandoen, was men gewoon om ook daarover weer vloerkleden te legen. Tegels kunnen bij elk interieur worden ingepast. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken.


Hout

Omdat er gezocht werd naar een warmere uitstraling voor vloeren die toch gemakkelijk in onderhoud zouden zijn, nam men een toevlucht tot hout. Het is mogelijk om massief houten planken te gebruiken, maar dat is geen goedkope oplossing. Het is wel mooi wanneer de vloer er eenmaal ligt. Om de kosten te drukken kunt u laminaat gebruiken. Er zijn laminaatsoorten die niet meer van echt hout te onderscheiden zijn. Door het moderne klinksysteem is het mogelijk dat de vloer eenvoudig zelf te leggen.


Parket

Indien u echter een hele mooie houten vloer wilt hebben, kunt u het beste parket nemen. Parket is een vloer die uit houten delen bestaat die in verschillende maten leverbaar zijn. Massief traditioneel parket bestaat uit houten planken. Traditioneel parket bestaat verder uit een gelijmde ondervloer. Daarop wordt een toplaag gespijkerd. Indien de vloer gelegd is, wordt deze van een beschermde olie- of laklaag voorzien. De vloer zal daardoor een authentieke uitstraling krijgen. Het hout dat voor de vloer gebruikt wordt is minimaal 6 mm dik. Nu kunt u beter niet gaan proberen een parketvloer zelf te gaan leggen. Het is echt specialistisch werk. Omdat een mooie parketvloer zeker niet goedkoop is, is het verstandig dat u ervoor zorgt dat u voor 100% tevreden bent over de vloer. Voordat u besluit wat u wilt hebben, is het verstandig eerst naar een showroom te gaan en u goed te laten voorlichten. Traditioneel parket heeft een ambachtelijke uitstraling. Traditioneel parket is bovendien geschikt voor intensief gebruik en heeft een levensduur van 30 tot 60 jaar. U kunt traditioneel parket in ieder patroon laten leggen. Er is ook parket verkrijgbaar die geschikt is voor vloerverwarming. U kunt ook een visgraatvloer parketvloer bestellen als u dat mooi vindt. Woningen waarbij voor de vloer traditioneel parket is gebruikt, heeft een warme uitstraling. Met een dergelijke vloer is een kamer zeer mooi in te richten. Het is ook een vloer waarop de kinderen heerlijk kunnen spelen. Hij voelt immers niet koud aan.


Delen