Reclame en promotiemiddelen: folders verspreiden

Folders verspreiden
Wat voor folders wil je maken? Hoe duur mag het worden, waar moeten ze verspreid worden en binnen welke deadline? Dat zijn de vragen die je bij het verspreiden van folders moet beantwoorden. 

De kosten
Die kunnen verschillen bij elke maker. De prijs is sterk afhankelijk van wel/geen kleur, dikte, omvang (boekje of enkelzijdig) en bovendien het bedrijf waar je het laat drukken. Bijvoorbeeld 1000 voor 14,90 of 5000 A6 flyers voor 27,95. Elders worden 1000 flyers voor 22,75 verkocht. Er zijn veel aanbieders en dus kan het zoeken beginnen.

Huis aan huis
Of op de markt. Wil je een specifiek publiek aanspreken? Weet dan waar zij shoppen, wanneer en meer. Heb je een vaste klantenkring die je graag het eerst van je nieuwe folder wil bedienen? Dan kun je die flyer als eerste bij hun aan huis laten bezorgen. Maar door wie eigenlijk?

Bezorgen
Dat blijft altijd nog een vraag. Wil je betrouwbaarheid, ga dan voor een bekend persoon. Wellicht kan je met diegene nog een vriendenprijsje voor de bezorging afspreken. Bovendien is het voordeel hier dat de bezorger tussen spitsuren van de post kan bezorgen, waardoor de flyer individueel door de brievenbus komt. Dit heeft meerwaarde, omdat de ontvanger de flyer zo met de hand beetpakt en de eerste stap naar het 'lezen' al heeft gezet. Een bezorger. Dat kan natuurlijk ook echter je mist vaak het overzicht. Althans dat is afhankelijk van de bezorger. Een professioneel bezorger zal secuur te werk gaan omdat hij graag een extra zakcentje verdient. Wel is het zo dat de flyer veelal diep tussen de papieren belandt en dus weer de vraag: gaat de bewoner dit lezen? Weggegooid geld is zonde. Daarom kan flyeren op de markt uitkomst bieden. Spreek mensen aan en overhandig ze de flyer. Folders verspreiden gebeurt niet vaak op de markt, maar waarom eigenlijk niet? Wellicht vinden mensen het irritant, maar snel een folder geven kan geen kwaad. Loop naar de mensen toe, ze zullen immers niet naar jou komen.

Andere locatie
Dan tot slot: een kapper of schoonheidssalon. Sluit een dealtje en laat de folders van je bedrijf daar achter. Heeft hij of zij een grote klantenkring? Zorg dan dat je folder goed in beeld ligt, zorg ervoor dat je hem zelf (met goedkeuren) ergens neerlegt. Folders verspreiden is nog nooit zo makkelijk geweest, maar vergeet promotie via internet niet! Folders in combinatie met Facebook promotie vergroot het klantenbereik.


Delen